Wo av 13 sept: BijbelCafé (of je gelooft of niet!)

15,00

Samen lezen we, inspireren we elkaar, bevragen we elkaar, rondom een verhaal uit de Bijbel. Je hoeft niet te geloven, geen bijbelkennis te hebben, wel een bereidheid om open en echt jezelf en de ander te ontmoeten. Omdat we ook zo ons Hart herinneren en de moed vatten dat ook écht te Leven!

Evenement Details
Datum:13-09-2023
Aanvang:19.30-21.30u
Locatie:Café LiefdeWerk, Kerkstraat 40a, Noordwijk-Binnen

Wat staan er prachtige verhalen in de bijbel! Ik ben er zelf niet mee opgegroeid, maar vind het wel een van de inspiratiebronnen om mijzelf te ontdekken, mijn hart te herinneren. Dat kan in mijn spiritueel café LiefdeWerk ‘gewoon’ naast de tarot, opstellingen, yoga, een cursus in wonderen … Iets wat ondenkbaar is vanuit het instituut kerk. Maar voor mij is het juist logisch en voelt het heel natuurlijk. Het gaat immers om de houding hoe we ermee omgaan. Als we de waarheid niet buiten ons leggen, maar deze in onszelf durven zoeken, zijn het middelen om onszelf te herinneren en samen moed vatten onze binnenwereld in de buitenwereld uit te drukken, in Liefde te leven, met heel ons Hart. LiefdeWerk!

Door het behandelen van filosoof Kierkegaard, die het verhaal van Abraham uit de Bijbel als inspiratie had, ontstond samen met Bart van Reeuwijk (25) het idee van dit bijbelcafé. We gaan het regelmatig op de agenda zetten! Niet om te overtuigen, wel een heerlijk eerlijke ontmoeting van mensen die het, net als wij, ook leuk vinden om ons te laten inspireren door een mooi verhaal uit de bijbel. Doe je mee? Je hoeft geen kerkelijke achtergrond te hebben of bijbelkennis. Wel is het natuurlijk handig om de tekst te hebben gelezen, waar we in het bijbelcafé ons licht op laten schijnen.

 

Deze maand: Abraham!

Wat een verhaal! Abraham die door God wordt geroepen om zijn familie te verlaten en de boodschap krijgt dat hij stamvader wordt van een groot volk. God belooft hem een zoon en hij krijgt deze op 100jarige leeftijd. Later krijgt hij van God de opdracht om deze te offeren. Hij is daartoe bereid! Tot een engel ingrijpt …

Wat kunnen we leren van dit verhaal? Voel jij je ook ‘geroepen’? Heb je weleens een stem gehoord, als in je intuïtie (dat wat wordt ingegeven) gevolgd? Wat zou jij moeilijk vinden om los te laten? Durf je ‘alleen’ te zijn en je eigen weg te volgen? 

Laten we ons samen verwonderen en elkaar inspireren rondom dit eeuwenoude verhaal!

Je kunt lezen: Genesis 12-25
dat kan ook via deze link

Heb je nog moeite met het woord ‘God’ vervang het eens met ‘Liefde’!
Wat als Heilige Geest vervangen kan worden door Intuïtie?
Wat zou Liefde in jouw leven doen?
Ben je bereid te luisteren naar de stem in je Hart?

LiefdeWerk!

 

Praktisch

Wo 13 september

19.30-21.30u

LiefdeWerk, Kerkstraat 40a, Noordwijk-Binnen

Jouw bijdrage € 15 incl thee en lekkers.

Wil je liever contant betalen, meld je dan aan via app 0622329846.

 

Spiritueel Café LiefdeWerk

Een ontmoetingsplaats om elkaar Open Echt te Ontmoeten. Voel je welkom in het gezellige Pop-Up Café van Angela Roelen, LiefdeWerk, in het hart van Noordwijk-Binnen, aan de Kerkstraat 40a.

Een plek voor inspiratie met als rode draad: gewoon Liefde.
Een winkeltje waar niets te koop is, maar je wel je Hart kunt ophalen én moed vat het te léven.

Iedere dinsdagochtend 10-12u en zaterdagmiddag 14-16u gratis InloopCafé!
Kijk op de agenda voor: InspiratieCafé, Filosofisch Café, SchuifAanEetCafé, SamenZingCafé, FilmCafé en alle andere leuke dingen waar ons Hart van gaat zingen.

Kannen thee en lekkers staat klaar.

Laat je inspireren door de uitgebreide agenda!
Wil je deze ontvangen zodat je tijdig kunt reserveren? Vraag mijn Liefdesbrief aan!

Als mensen samenkomen in naam van de Liefde,
gebeuren er … wonderen!

www.liefdewerker.nl