18 okt: Start basiscursus TAROT met Ans van Dijk (20x)

Altijd al kennis willen maken met Tarot? Benieuwd wat de kaarten je te vertellen hebben? Ans van Dijk, tarotkundige, start een basiscursus in Herberg De Liefde!

Evenement Details
Datum:18-10-2021
Aanvang:19-21.30u
Locatie:Herberg De Liefde, Lindenplein 6, Noordwijk-Binnen

Altijd al kennis willen maken met Tarot? Benieuwd wat de kaarten je te vertellen hebben? Ans van Dijk, tarotkundige, start een basiscursus in Herberg De Liefde!

Maak kennis met de symbolische betekenis van de plaatjes van de Tarot-kaarten van het Rider Waite Deck.

Een Tarot deck bestaat uit 78 kaarten vol met symbolische plaatjes, die de ontwikkeling in ons leven beschrijven, tenminste … voor hen die ze kunnen ‘lezen’. Tarotkaarten bestaan al eeuwen en eeuwen lang en zijn opgetekend in een tijd dat nog niet iedereen kon lezen. Plaatjes lezen en symbolen begrijpen is echter voor iedereen weggelegd. Dus ook voor jou.

De kaarten brengen verdieping in jezelf, je word bewust van datgene wat gebeurt in je leven op een specifiek moment. Je begrijpt situaties, die je bij herhaling in je leven tegenkomt.

De toekomst voorspellen … daar is de Tarot niet voor, wel kunnen de kaarten duidelijk maken wat voor jou in bepaalde omstandigheden het beste is, zodat je een juiste keuze kunt maken.

De basiscursus van Ans bestaat uit 20 lessen, waarbij we in de 1e les al aan de hand van je geboortedatum gaan bekijken welke kaart van de Grote Arcana – dit zijn de archetype kaarten – bij je hoort. Deze geeft aan met welke gaven en talenten je bent geboren. Dan is de vraag: gebruik je deze kwaliteiten wel? Daar komen we achter als we werkelijk kaarten gaan ‘trekken’.

In de eerste serie lessen gaan we de eerste 10 kaarten van de Grote Arcana bekijken. Daarna de overige 12 kaarten erbij (totaal 22), de 40 kaarten van de Kleine Arcana en de 16 Hofkaarten. We verdiepen ons ook in de bijbehorende elementen: vuur-water-lucht-aarde, welke staan voor inspiratie-gevoel-denken en doen.

Wil je de kaarten goed leren lezen, dan komt ook kennis van de getallen, de kleuren, de astrologische en kosmologische verbindingen en van de planeten goed van pas en daar besteden we dan ook ruim aandacht aan. Bij elke les trekken we kaarten, dat heet een ‘legging’, en gaan we ‘duiden’.

Praktisch

20 lessen á  € 25 per les van 19.00-21.30u, om de week! Mocht er tussentijds een les niet goed uitkomen met de groep (ivm vakantie), dan kunnen we een datum verschuiven in overleg.
€ 500 totaal. Betalen per les ook mogelijk.
Aanschaf: kaartendeck Rider Waite (bij je lokale boekhandel te bestellen) en het cursusboek van Ans á
€ 25, waarin ze alle kaarten heeft beschreven en informatie is opgetekend van wat in de cursus aan bod komt.
Locatie: Herberg De Liefde, Lindenplein 6, Noordwijk-Binnen.

Data: 18/10, 1/11, 15/11, 29/11, 13/12, 27/12, 10/1, 24/1, 7/2, 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5, 30/5, 13/6, 27/6, 11/7.

Aanmelden direct via Ans van Dijk mail: tarotdans@gmail.com / 06 51211092, dan ontvang je een inschrijfformulier!

Over Ans van Dijk

“Iemand die het lesgeven in het bloed zit! Na een aantal intensieve cursussen als Touch for Health, handlezen, intuïtieve ontwikkeling, Universele Energie en voetreflexologie, ben ik in 2000 in aanraking gekomen met de Tarotkaarten.

Mijn eerste lessen kreeg ik van een Indonesische Sjamaanse vrouw en ik werd direct gegrepen door de symboliek en de betekenissen daarvan op de kaarten. Verdere verdieping volgde voor mij bij Edith Katz aan de VU in Amstelveen. Omdat ik het geleerde in de praktijk wilde gaan uitoefenen en de kennis overdragen aan anderen, ben ik de 2jarige Professionele Beroepskundigen Opleiding in Terberg bij ‘De Ster’ gaan volgen. Daarna de Masterclass, Tarot en Gezondheid/Vitaliteit, de Inwijdingsweg en Tarot en Coachen gedaan. Intussen geef ik zelf les bij ‘De Ster’, heb ik een tarotpraktijk voor consulten, coachen en cursussen aan huis.”

Herberg De Liefde

Herberg De Liefde is een spirituele ontmoetingsplaats op een prachtige locatie, op het Lindenplein 6 in Noordwijk-Binnen. Opgericht door liefdewerker Angela Maria. Een plek om elkaar te herinneren aan de Liefde die we zijn, een plek om samen te zijn, een plek om te delen. Met gezellig café, ruilkastje met spirituele boeken, voedseldeelkastje (buiten) & kledingruilfeestjes.

Iedere dinsdag InloopCafé 10.00-12.00u
Iedere zaterdag Wandeling van Binnen naar Zee 11.00-12.30u

Bijzondere evenementen, zoals filmavonden met napraatcafé, spirituele avonden met medium, blotevoetendansen, samen eten, spirituele proeverijen, ligconcerten en lezingen.
Laat je inspireren door onze uitgebreide agenda! Wil je deze agenda ontvangen zodat je tijdig kunt reserveren? Vraag dan onze Liefdesbrief aan!

Als mensen samenkomen in naam van de Liefde,
gebeuren er … wonderen!

Welkom bij Herberg De Liefde!

www.liefdewerker.nl