Wo av 11 okt: FilmCafé ‘Vision, over het leven van Hildegard von Bingen’

20,00

Een heerlijk Anders Avondje Uit in ons gezellige café! Samen de indrukwekkende film kijken over Hildegard von Bingen, een bijzonder heldere vrouw, die zoveel heeft neergezet, zelfs in een tijd dat de wereld nog door mannen werd gedomineerd. Laat je inspireren én ontmoet anderen!

Evenement Details
Datum:11-10-2023
Aanvang:19.30-22.00u
Locatie:LiefdeWerk, Kerkstraat 40a, Noordwijk-Binnen

In gezellige huiskamersetting, samen met anderen, een bijzondere film kijken, ons laten inspireren én erover napraten. Daar word ik nou blij van! Jij ook?

We gaan komende herfst/winterperiode iedere maand een filmavond organiseren in teken van spiritualiteit. Hoe fijn om zo’n film samen te kijken, met thee en lekkers, en daarna gezellig anderen te ontmoeten in het napraatcafé, wie weet een kaartje trekken .. ! Een Anders Avondje Uit!

Voor de eerste film hebben we gekozen voor de film Vision. Over een bijzonder heldere vrouw, die (in een tijd van door mannen gedomineerde wereld) zoveel heeft betekend. Laat je verwonderen!

Een van de meest inspirerende geesten van de Middeleeuwen. Hildegard wordt op 8-jarige leeftijd voor haar opvoeding naar een Benedictijns vrouwenklooster gebracht. Ze leert Latijn lezen en schrijven maar ook geneeskunst. Al snel excelleert ze in alles. Hildegard wordt abdis van het klooster en door op subtiele wijze haar intelligentie en diplomatie te gebruiken, probeert ze de wetten en regels te veranderen. Later krijgt ze toestemming haar eigen klooster te stichten en start ze met een revolutionaire en humanistische benadering van het geloof.

Componist, wetenschapper, dokter, schrijver, poëet, mysticus, politicus, ecologisch activist.. Hildegard von Bingen was een vrouw die haar tijd ver vooruit was. Haar muziek en literaire en wetenschappelijke werken zijn vandaag de dag nog steeds geliefd en haar invloed op holistische medicijnkunst is groeiende. Ze was de eerste vrouw die schreef over vrouwelijke seksualiteit.

Eeuwen later werden Dante en Leonardo Da Vinci geïnspireerd door haar werk.

De film duurt 106 minuten. We starten met een ontspannen inloop. En er is een gezellig napraatcafé.

Bijdrage: € 20 incl thee/lekkers
Aanmelden hier via de site. Wil je liever contant betalen? App dan je aanmelding naar Angela: 0622329846.

 

Spiritueel Café LiefdeWerk

Een ontmoetingsplaats om elkaar Open Echt te Ontmoeten. Voel je welkom in het gezellige spiritueel Café LiefdeWerk van Angela Roelen, in het hart van Noordwijk-Binnen, aan de Kerkstraat 40a.

Een plek voor inspiratie met als rode draad: gewoon Liefde. Een winkeltje waar niets te koop is, maar je wel je Hart kunt ophalen. Iedere dinsdagochtend 10-12u en zaterdagmiddag 14-16u gratis InloopCafé om elkaar te ontmoeten! Kannen thee en lekkers staat klaar.

Kijk op de agenda: InspiratieCafé, Filosofisch Café, SchuifAanEetCafé, SamenZingCafé, FilmCafé, SchrijfCafé, spiritueel MammaCafé en alle andere leuke dingen waar ons Hart van gaat zingen.

Meld je aan voor de LiefdesBrief als je op de hoogte wilt blijven van de evenementen van LiefdeWerk.

Als mensen samenkomen
in naam van de Liefde
gebeuren er wonderen.

Dat is … LiefdeWerk!