Spirituele Filmavond: Vision! Over Hildegard von Bingen, een krachtige vrouw met visioenen!

15,00

Een Anders Avondje Uit! We kijken samen een film over een bijzondere, krachtige vrouw, Hildegard von Bingen, die als  jong meisje al visioenen kreeg. Ze worstelde ermee, was non, maar kreeg ook de ‘opdracht’ om alles te zeggen en op te schrijven wat ze zag. Een uitdaging voor de kerk in de 12e eeuw! In 2012 werd zij alsnog heilig en tot kerklerares verklaard. Fijn om daarna te delen in ons napraatcafé!

Evenement Details
Datum:02-07-2021
Aanvang:19.30-22.00u
Locatie:Herberg de Liefde, Lindenplein 6, Noordwijk-Binnen

Tijd voor weer een Anders Avondje uit bij LiefdeWerk! We kijken samen naar een boeiende film over een bijzondere, krachtige vrouw! Hildegard van Bingen, een vrouw die visioenen kreeg, healer was, daar met haar omgeving erg mee worstelde en toch echt de boodschap kreeg alles op te schrijven en te vertellen wat zij zag. Alles. Dat was, als non, in de 12e eeuw een uitdaging voor de kerk! Ze stichtte haar eigen gemeenschap. Uiteindelijk werd zij in … 2012 (!) door de paus alsnog heilig verklaard en uitgeroepen tot Kerklerares, een titel die zij als 4e vrouw kreeg, naast oa moeder Theresa.

Een film die je zal inspireren om de liefde die je bént uit te dragen, op jouw manier. Een film die je bekrachtigt om jouw pad te volgen, zoals dat bedoeld is. En hoe fijn om hierover met elkaar te delen in het altijd gezellige napraatcafé!

Kaarten á € 15 (incl thee/lekkers) kun je hier reserveren.
Aan de deur gepast, contant, mits er nog plek is (max 30 p).

Locatie: Herberg De Liefde, spirituele ontmoetingsplaats, Lindenplein 6, Noordwijk-Binnen
Inloop 19.30u, start film 19.45u (zonder pauze), napraatcafé 21.30-22.00u.

==> Kijk hier de trailer

Een van de meest inspirerende geesten van de Middeleeuwen. Hildegard wordt op 8-jarige leeftijd voor haar opvoeding naar een Benedictijns vrouwenklooster gebracht. Ze leert Latijn lezen en schrijven maar ook geneeskunst. Al snel excelleert ze in alles. Hildegard wordt abdis van het klooster en door op subtiele wijze haar intelligentie en diplomatie te gebruiken, probeert ze de wetten en regels te veranderen. Later krijgt ze toestemming haar eigen klooster te stichten en start ze met een revolutionaire en humanistische benadering van het geloof.

Componist, wetenschapper, dokter, schrijver, poëet, mysticus, politicus, ecologisch activist.. Hildegard von Bingen was een vrouw die haar tijd ver vooruit was. Haar muziek en literaire en wetenschappelijke werken zijn vandaag de dag nog steeds geliefd en haar invloed op holistische medicijnkunst is groeiende. Ze was de eerste vrouw die schreef over vrouwelijke seksualiteit. Eeuwen later werden Dante en Leonardo Da Vinci geïnspireerd door haar werk.