2 sept: Spirituele Filmavond “Samsara”! Een zintuiglijke, prikkelende reis over de wereld…

15,00

Een Anders Avondje Uit! We kijken samen een bijzondere film met ongekend prachtige beelden van over de hele wereld. Een film die vooral een zintuiglijke reis is. We gaan voelen en ervaren! En daarbij herinneren we ons weer dat we één zijn. Fijn om daarna te delen in ons napraatcafé!

Evenement Details
Datum:02-09-2021
Aanvang:19.30-22.00u
Locatie:Herberg de Liefde, Lindenplein 6, Noordwijk-Binnen

Tijd voor weer een Anders Avondje uit bij LiefdeWerk! We kijken samen naar Samsara, een film met prachtige beelden, dat je woordeloos zult ervaren als één zintuiglijke, prikkelende reis over de wereld. Een herinnering aan ons éénzijn.

Samsara, een film van Ron Fricke (Koyaanisqatsi) en Mark Magidson die eerder samen de bekroonde films Baraka (1992) en Chronos (1985) maakten, is een ongekend zintuigelijke ervaring.

Samsara is Sanskriet voor “het eeuwig draaiende rad van het leven’ en is het vertrekpunt van de filmmakers. Gefilmd over een periode van bijna 5 jaar en in 25 landen toont Samsara ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen.

Samsara is een film zonder dialoog en beschrijvende teksten en is daardoor niet een traditionele documentaire maar een werk dat de toeschouwer inspireert, geholpen door de sublieme beelden en zinnelijke muziek die het oude en het moderne vermengt. Hierdoor nodigt Samsara ons uit om onze eigen interpretatie te geven aan deze prikkelende reis over de wereld.

Een filmavond die je wederom zal inspireren om de Liefde die je bént uit te dragen, op jouw manier. Te herinneren dat we verbonden zijn, als één. En hoe fijn om hierover met elkaar te delen in het altijd gezellige napraatcafé!

Kaarten á € 15 (incl thee/lekkers) kun je hier reserveren.
Aan de deur gepast, contant, mits er nog plek is (max 30 p).

Locatie: Herberg De Liefde, spirituele ontmoetingsplaats, Lindenplein 6, Noordwijk-Binnen
Inloop 19.30u, start film 19.45u (zonder pauze), napraatcafé 21.30-22.00u.

==> Kijk hier de trailer

Een getooide en geverfde vrouw uit een Afrikaanse primitieve stam die een baby vasthoudt wordt gevolgd door een getatoeëerde westerse man die zijn kind liefkoost. Overal ter wereld staan standbeelden van mensen en overal barsten ze van de symboliek, zij het religieus of werelds.

In Japan wordt gedanst om voorouders te vereren, in een gevangenis aan de andere kant van de aardbol om fit te blijven. De volgorde van de beelden mag er soms willekeurig uitzien, maar er zit wel degelijk een boodschap achter. ‘We willen een gevoel van verbondenheid weergeven met het fenomeen dat we allemaal ondergaan: het leven’, aldus Magidson.

De ondersteunende geluiden in Samsara bestaan vooral uit wereldmuziek. Langgerekte etherische tonen, doorspekt met opzwellingen van koperorkesten, zeldzame instrumenten en zangstemmen die een trance kunnen veroorzaken.