Doen waar je blij van wordt? Djembé workshop!

20,00

Trommelen maakt blij! Uit je hoofd, in je hart en handen! Laat je verwonderen… Aan het eind van de workshop spelen we samen ons eigen muziekstuk! In Herberg De Liefde is iedereen altijd welkom, dat ís Liefde.

Evenement Details
Datum:26-03-2022
Aanvang:15.00-17.00u
Locatie:Herberg De Liefde, Lindenplein 6, Noordwijk-Binnen

Wauw, trommelen maakt blij! Zeker de workshops van Patrick! Doe je mee?

Trommelen is één van de oudste gebruiken ter wereld en het is ook nog steeds helemaal van nu. Het geeft totale ontspanning, uit je hoofd in je hart en handen. De djembé zorgt ervoor dat je even alles kan vergeten. Heerlijk!

Patrick Ngambi kan als geen ander zijn enthousiasme voor de djembé overbrengen. Zijn workshops werken aanstekelijk! Je zit al snel met een grote glimlach op je gezicht, heerlijk te trommelen en … goh wat wordt dat denken dan heerlijk stil.

Patrick vertelt in het kort over de cultuur en de bijzondere geschiedenis van het instrument. Je leert hoe de djembé is ontstaan en welke gebruiken erbij horen. Dan… nemen we zélf de djembé in handen. We doen opwarmingsoefeningen, zodat we ontspannen kunnen beginnen spelen. Van hieruit gaan we de basistechnieken aanleren. Als we eenmaal op dreef zijn, voel je de energie die je krijgt door het samenspelen. Met twee technieken en verschillende drums ontstaat al snel een muzikaal geheel.

Met al de info die we nu kennen maken we een song waarin alle aspecten van muziek tevoorschijn komen. Melodie, Ritme, Dynamiek, Samenspel en Groove. Laat je verrassen!

Opdat we de handen en oren niet mogen overbelasten, houden we na ongeveer een halfuurtje een theepauze met lekkers. Op een feestje is het toch ook belangrijk om iets te ‘gebruiken’ en gezellig bij te praten. Als de handen zijn uitgerust kan iedereen er weer tegenaan.

Na de pauze zal snel blijken dat we gezamenlijk al een leuk nummer kunnen spelen. Patrick gaat variaties spelen op het geheel. Dit geeft een swingende draai aan ons eigen muziekstuk.

Jouw bijdrage: € 20

Patrick neemt alle drums voor ons mee. Dus je hebt alleen je eigen handen nodig 🙂

Na aanmelding en betaling is je deelname definitief en ontmoeten we elkaar de 26e maart van 15-17u.

Herberg De Liefde is een spirituele ontmoetingsplaats aan het Lindenplein 6 in het hart van Noordwijk-Binnen. We zíjn spirit, we mogen dat met hart en ziel léven! Het is fijn om daarbij geïnspireerd te raken en anderen te ontmoeten. In De Herberg worden tal van evenementen georganiseerd, lunchen we samen, praten we samen, ontdekken we samen, dansen we samen … En zo stroomt de Liefde.

Kijk op www.liefdewerker.nl/agenda

Als mensen samenkomen in naam van de Liefde, gebeuren er … wonderen!

Welkom in Herberg De Liefde!