OneDay Retreat ‘Thuiskomen’ in Herberg De Liefde. Met yoga/opstellingen/tarot/wandeling/dans!

149,00

Een geheel verzorgde dag om je weer thuis te brengen, de veilige basis in jezelf.  Een dag die uitnodigt om alles er te laten zijn, gewoon zoals het is. Een heerlijke échte verwendag in Herberg De Liefde! Met yoga, meditatie, opstellingen, wandeling, tarot, dans!

Evenement Details
Datum:17-06-2022
Aanvang:11.00-21.30u
Locatie:Herberg De Liefde, Lindenplein 6, Noordwijk-Binnen

Een heerlijke dag, helemaal voor jou! Een dag om thuis te komen, bij de veilige basis in jezelf.  Een dag die uitnodigt om alles er te laten zijn, gewoon zoals het is. Geheel verzorgd! Een échte verwendag in spirituele ontmoetingsplaats Herberg De Liefde in Noordwijk! Met Esther Augustinus (yoga, meditatie), Angela Maria (opstellingen, tarot) en Corrie Drijver (dans).

Programma:

  • Aankomen met thee en lekkers op het Lindenplein
  • Heerlijk ontspannen met Meditatie & Yoga
  • Genieten van een vega lunch
  • Inzicht en thuiskomen met Opstellingen
  • Wandeling met Tarot in het rustieke Noordwijk-Binnen
  • Samen aan tafel voor een vega diner
  • Thuiskomen in je lijf met Open Floor Dans!
  • Samen terugblikken op een dagje Thuiskomen in Herberg De Liefde

 

Meditatie en Yoga met Esther Augustinus

We laten ons bewegen vanuit lichtheid door een milde yogales met adem & meditatie, dé manier om alle lagen van je lichaam te ervaren. Vaak zijn we zo druk en afgeleid dat we vergeten om werkelijk te voelen of we neigen bij het vergeten van ons lichaam, gewoon omdat het niet fijn voelt. In ons magnifieke lichaam kunnen we allerlei sensaties ervaren, de fijne en minder fijne die zich in de donkere hoekjes verschuilt. We keren naar binnen, ademen naar die donkere hoekjes om ze weer nieuw leven in te blazen. Alles mag er zijn!! Jij mag weer ervaren hoe het voelt om in jouw magnifieke lichaam te LEVEN en te ADEMEN. Dit gebeurt in een veilige setting, waar we elkaar met liefdevolle respect benaderen.
Terug in je lijf, bij je gevoel om te ontdekken wat zich daar afspeelt. Je komt thuis bij jezelf en ervaart wie je werkelijk bent.

Lees hier meer over Esther en YogaByEsther

Opstellingen met Angela Maria

Wat mag er nog niet zijn? Welke delen van jezelf ben je zo aan gehecht, waardoor andere waardevolle delen nog wat verborgen liggen? Met de kracht van Opstellingen stellen we onze innerlijke familie op. Dat geeft niet alleen inzicht, maar op zielsniveau een werkelijke verschuiving. Het geeft ruimte aan jouw Zijn. Het geeft moed om jezelf te zijn, juist ook met anderen, juist ook om in de wereld dat te doen waarvoor je hier bent.

Als alles er mag zijn, gewoon zoals het is, komt je systeem tot rust. Dit prachtige gedicht van Rumi was inspiratie voor de naam van Herberg De Liefde, maar is ook bron van inspiratie voor mijn manier van werken met Opstellingen.

De Herberg
Dit mens-zijn is een soort herberg
Elke ochtend weer nieuw bezoek
Een vreugde, een depressie, een benauwdheid,
Een flits van inzicht komt
als een onverwachte gast.
Verwelkom ze
Ontvang ze allemaal gastvrij
Zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt
die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.
Behandel dan toch elke gast met eerbied
Misschien komt hij de boel ontruimen
om plaats te maken voor extase…
De donkere gedachte, de schaamte, het venijn,
ontmoet ze bij de voordeur
met een brede grijns
en vraag ze om erbij te komen zitten.
Wees blij met iedereen die langskomt
de hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd
om jou als raadgever te dienen. 

Wandelen met Tarot met Esther en Angela

Esther komt uit Noordwijk-Binnen en neemt ons mee op een prachtige wandeling in het rustieke Noordwijk-Binnen. Angela neemt haar Tarotkaarten mee, zodat we al wandelend, op speelse wijze, inzicht krijgen wat voor stappen we kunnen zetten om ons leven nog meer te laten kloppen. Thuiskomen in je lijf, thuiskomen in jezelf, betekent ook thuiskomen hier in de wereld.

Open Floor Dans met Corrie Drijver

Heerlijk om na deze dag vol inzichten, ontmoetingen, samen te dansen! Corrie neemt heerlijke wereldmuziek mee en kan je als geen ander uitnodigen om daar te gaan, waar je voeten naartoe willen bewegen.

Deze vorm van dans nodigt uit om je bewust(er) te worden van dat wat er in jou wil bewegen. Te voelen waar het vast, vloeiend of juist vrij beweegt. Te voelen waar je grenzen liggen qua bewegen en energie. Je wordt al dansend bewust wat er door je heen beweegt, hoe je je adem en lichaam ervaart, om vervolgens langzaam in beweging te komen.

We versnellen de beweging en dansen naar een hoogtepunt toe waarna we aansluitend terugkeren naar een stiltepunt. We versnellen, vertragen, we dansen op verschillende ritmes in de muziek en met verschillende oefeningen. Soms dans je op jezelf, soms met een partner, soms met de hele groep.

Aan het eind van de dans ronden we af in vertraging.

Lees hier meer over Corrie en Open Floor Dans

We sluiten de dag af in een kring waarbij er gelegenheid is om je ervaringen te delen.
Natuurlijk met een kopje thee en lekkers, zoals dat altijd gaat in Herberg De Liefde!